Loctite 3D IND405 Zwart en Transparant

Loctite 3D Resin IND405 is een hoogwaardig, taai materiaal beschikbaar in zwart en transparant. Het biedt uitstekende rekbaarheid, slagvastheid en temperatuurbestendigheid. Ideaal voor functionele onderdelen, prototyping en productiehulpmiddelen, met een gladde afwerking en biocompatibele.

Loctite 3D IND405 Zwart en Transparant

Ontdek de veelzijdigheid van Loctite 3D Resin IND405, beschikbaar in zowel elegant zwart als helder transparant. Dit hoogwaardige technisch plastic biedt ongeëvenaarde mechanische eigenschappen, waaronder indrukwekkende rekbaarheid en slagvastheid, gecombineerd met een schitterende oppervlakteafwerking. Perfect voor uiteenlopende toepassingen zoals functionele onderdelen, prototyping, productiehulpmiddelen en behuizingen.

Bij Binder3D nemen we de complexiteit van 3D-printen uit handen met onze premium printservice, waardoor u kunt profiteren van de uitzonderlijke prestaties van Loctite 3D Resin IND405 zonder zelf te hoeven investeren in dure apparatuur. Dit biocompatibele materiaal is gecertificeerd voor zowel irritatie (ISO 10993-23) als cytotoxiciteit (ISO 10993-5), wat het ideaal maakt voor zowel industriële als consumentenproducten.


Materiaal eigenschappen

EigenschapZwartTransparant
Tensile Modulus1434 MPa1429 MPa
Tensile Stress at Yield44 MPa42 MPa
Elongation at Yield5%5%
Tensile Stress at Break45 MPa38 MPa
Elongation at Break101%96%
Flexural Modulus1383 MPa1287 MPa
IZOD Impact (Notched)51 J/m72 J/m
Shore Hardheid76D76D
HDT at 0.455 MPa52.8°C53°C
HDT at 1.82 MPa43,4°C46°C
Solid Density1.121 g/cm³1.134 g/cm³
Water Absorption (24hr)1.0%0.9%
Glass transition temperature (Tg)97.8°C101.2°C
Horizontal Burning Test (UL94)HBHB
Cytotoxicity (ISO10993-5)-Comply
Irritation (ISO10993-23)-Comply

De bovenstaande eigenschappen zijn getest door de materiaalleverancier. Voor de volledige datasheets kunt u de onderstaande datasheet downloaden.

Materiaal Toepassingen

Loctite 3D Resin IND405 is een veelzijdig materiaal dat geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Hier zijn enkele specifieke toepassingen waar dit materiaal uitstekend voor geschikt is:

Functionele Prototypes: Loctite 3D Resin IND405 is ideaal voor het maken van werkende prototypes die moeten voldoen aan strenge mechanische eisen. Het biedt een hoge rekbaarheid en impactbestendigheid, wat essentieel is voor functionele testen.

Gereedschappen en Productiehulpstukken: Het materiaal wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen voor het maken van gereedschappen en productiehulpmiddelen. De hoge sterkte en duurzaamheid maken het perfect voor dagelijks gebruik in productieomgevingen.

Behuizingen: Dankzij de uitstekende oppervlakteafwerking en mechanische eigenschappen is Loctite 3D Resin IND405 geschikt voor het maken van behuizingen voor elektronica en andere apparaten. Het biedt bescherming tegen fysieke impact en de nauwkeurigheid zorgt voor voor een perfecte pasvorm.

Consumentenproducten: De combinatie van taaiheid, flexibiliteit en biocompatibiliteit maakt het veilig en betrouwbaar voor dagelijks gebruik.

Vloeistofgeleiding: De transparante variant van Loctite 3D Resin IND405 is ideaal voor toepassingen waarbij doorzichtigheid belangrijk is, zoals vloeistofgeleidingssystemen en microfluidische apparaten.

Druk en Impact Toepassingen: Het materiaal is geschikt voor toepassingen die hoge druk en impact vereisen, zoals impact, pressure tooling. De hoge slagvastheid en sterkte zorgen ervoor dat het materiaal bestand is tegen hogere belastingen.

 

Kleuren van dit materiaal

 
 

Krijg advies van Binder3D

  •