Diensten van Binder3D

De kans is groot dat Binder3D  uw organisatie op verschillende manieren kan helpen. Ontwerpen voor 3D printen, kennis omtrent materialen en technieken of gewoon een onderdeel of compleet product voor u printen. We werken graag met u aan een pilot product of een business case en kunnen zelfs een bedrijfsscan uitvoeren waarbij wij aangeven op welk punt in uw productie Binder3D iets voor u kan betekenen.


Binder3D opspanmal

Printservice

Industrieel 3D printen, u wilt het graag maar uw bedrijf beschikt nog niet over de juiste middelen? Maak dan gebruik van onze printservice!

3D Engineering

Engineering voor 3D printen is een specialistische vaardigheid. Heeft u die zelf nog niet in huis, dan kunt u gebruik maken van onze engineers.

Netwerk

Het kennisnetwerk van Binder 3D voorkomt dat u de verdwaalt in alle mogelijkheden en onderweg ook nog in een valkuil trapt. In het kennisnetwerk vindt u niet alleen de kennis maar ook de specialist die er mee aan de slag kan!

Engineering

Uw product perfect getekend en voorbereid

Consultancy voor engineering door Binder3D

Met 3D printen kunnen vormen worden geproduceerd die voorheen ondenkbaar waren. Uiteraard vraagt dit ook om een andere kijk op engineering. Onze engineers bieden ondersteuning op het gebied van 3D printen, in welke fase van ontwikkeling uw product ook is. Of het nu gaat om het ontwikkelen van prototypes of het kiezen van het beste materiaal en de beste print-techniek voor uw product.


Daarnaast kan Binder3D met consultancy uw organisatie helpen bij het ontwikkelen van het beste industriële  3D print proces voor uw product of onderdeel. Uw eigen engineers leren van Binder3D hoe ze modellen kunnen maken die elke keer het goede resultaat geven in een zo kort mogelijke printtijd en met zo min mogelijk materiaalgebruik.


Binder3D kan in elke fase van het product of de productie instappen zodat u een vliegende start kunt maken met 3D printen.

Kennisnetwerk

Kennis brengen en halen

Verbonden met Binder3D

Via het kennisnetwerk van Binder 3D verzorgen wij lezingen, seminars en workshops over alles wat met 3D printen te maken heeft. Bovendien brengen wij u via ons kennisnetwerk in contact met de juiste experts. Ons kennisnetwerk is zowel bedoeld voor kennis inbrengen als kennis ophalen. Doe uw voordeel met de ervaringen van anderen, deel uw eigen specialistische kennis of laat uw nieuwsgierigheid de vrije loop en kom  kennis maken met het fenomeen 3D printen.

Binder3D gastcollege EOAT NHL Stenden

Printservice

Printen tot in de perfectie

Uw ontwerp, onze printers

3d printen wordt ook wel additive manufacturing genoemd vanwege de laagsgewijze opbouw waarmee objecten geprint worden. Van prototypes voor de maakindustrie en specifieke machineonderdelen voor machinebouwers tot precisieonderdelen voor bijvoorbeeld de automobielsector. En als de auto-industrie op onze onderdelen vertrouwt, waarom u dan niet? Vertel ons wat u nodig heeft en bied ons de kans te laten zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Maatwerk

We kunnen het, of we weten wie het kan

Maatwerk, maar met een unieke vormvrijheid

De mogelijkheden van 3D printen, zijn eigenlijk onbegrensd. Prototypes, voor bijvoorbeeld de luchtvaart en de machinebouw, maar ook medische hulpmiddelen kunnen zo gemaakt worden. Eenmalige werkstukken, maar ook hele series. 3D printen is het middel, niet het doel. En dit middel heeft ongekende mogelijkheden. Neem zelf een kijkje op onze locatie in Westerbork of nodig ons uit voor een bedrijfsscan op uw locatie waarna wij u precies kunnen vertellen wat 3D printen voor uw bedrijf kan betekenen.